A Deloitte & Touche nyerte meg a világbanki hitelbôl finanszírozott nyugdíj-nyilvántartási pályázatot. A nyertes cég 16,8 millió dollárért vállalta a feladatot. Az új rendszernek az ezredfordulón kell indulnia.
 
A Deloitte & Touche nyerte meg a világbanki hitelbôl finanszírozott nyugdíj-nyilvántartási pályázatot - nyilatkozta a Világgazdaságnak Rába Ferenc, az Országos Nyugdíjbiztosítási Fôigazgatóság fôosztályvezetôje. A nyertes cég 16,8 millió dollár (plusz áfa) ajánlatát találták a legmegfelelôbbnek a beérkezett öt pályázat közül. Rába elmondta: a Világbank egyébként már jóváhagyta az eredményt, és a pályáztatást is a szabályoknak megfelelônek találta. A résztvevôket írásban értesítették az eredményekrôl. Jelenleg a szerzôdéskötés elôkészítése folyik a nyertes céggel - mondta Rába. Mint ismert, a nyugdíjbiztosító tavaly decemberben írt ki pályázatot az informatikai rendszer korszerusítésére, a benyújtás határideje február 26-a volt.

A fôosztályvezetô szerint az értékelésnél 60 százalékig az ár, 40 százalékig pedig a megvalósítás műszaki tartalma számított. Összességében a Deloitte & Touche pályázati dokumentációja volt a legmegfelelôbb - mondta Rába.

A munkálatok 1999. december 31-éig tartanak, a rendszernek az ezredfordulón indulnia kell - közölte a szakember. Elôször a rendszertervezés és a képfeldolgozás történik meg. Ezt követi majd az informatikai rendszerfelállítása.

Az indulást egy tesztelési periódus elôzi majd meg. Több mint 90 millió - papíron és mikrofilmen tárolt - bevallás adatait kell ugyanis számítógépen rögzíteni. Ebben a rendszerben az éves adatszolgáltatások bevallásait minden évben folyamatosan kell fogadni és feldolgozni.
 
Világgazdaság, 1998. 06. 02.